Allereerst zal ik mij even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Nicky en ik ben 30 jaar, samenwonend met mijn man Bas in IJsselstein en samen trotse ouders van onze dochter Sofie (1).

Januari

Begin januari ben ik begonnen met werken bij Pear kids conceptstore. Voor mij een hele nieuwe branche en een compleet nieuwe uitdaging. Ik heb hiervoor 14 jaar gewerkt als Drogist in Nieuwegein. Maar… soms is het tijd om je blik te verruimen en kwam deze te gekke winkel nieuw in het stadje van Ijsselstein. Ik, als kersverse moeder, wonend in Ijsselstein stond natuurlijk te springen toen de winkel opende eind augustus 2021. Zo nu en dan wandelde ik hier even binnen, alleen, of met man en dochter en scoorde we met enige regelmaat mooie items voor Sofie. In oktober hoorde ik dat er een vacature was bij Pear, hoe leuk! Dus ik pakte mijn telefoon en nam contact op met Annette (eigenaresse Pear). Helaas was ik net te laat en was de vacature al vervuld. Maar dat mocht de pret allemaal niet drukken, want in oktober belandde we met elkaar om te tafel, want Pear groeit en uitbreiden met nog een personeelslid was geen overbodige luxe, en zo leuk en onverwacht kan het dus lopen. Nu mag ik onderdeel zijn van dit super leuke team!

werkdag

Vandaag zal ik jullie gezellig meenemen in een werkdag bij Pear. Om iets over 9 stap ik op de fiets, de zon schijnt, het is heerlijk. Rond kwart over 9 kom ik bij de winkel aan en op dat moment komt ook Annette aangefietst. We openen de deur, lampen aan, muziekje aan. Lekker het zonnescherm uit en zetten we het zitje en het buitenbord buiten. En nu eerst… KOFFIE!

Samen genieten we van een bakkie en kletsen we even bij. Goed, tijd om aan de slag te gaan. Wat gaat de dag ons vandaag brengen en wat willen we vandaag allemaal gedaan hebben. We maken een to-do list en gaan aan de slag, dit all犀利士
es onder het genot van Annette haar mee-zing kunsten.

Annette start met de administratie en ik ga de winkel aan kant maken. Stofzuigen, dweilen, alles even langs met een sopje, de plantjes water. Zo, we startten lekker fris en fruitig.

Er zijn al aardig wat mensen in het stadje, dat beloofd veel goeds voor vandaag. Al gauw hebben we lekker aanloop en zijn de eerste klanten vooral opzoek naar zonnebrillen of sandalen. Natuurlijk ook echt dé musthaves met dit mooie weer. Wij verkopen de zonnebrillen van het merk Izipizi, deze zijn echt top! Ik heb de kleur ‘chocolat’ voor Sofie, ze buigt de pootjes naar buiten en weer naar binnen, hij gaat op haar hoofd, van haar hoofd, in haar mond en hij kan er gewoon tegen. Er zit een bandje bij die je aan de pootjes kunt schuiven en dan achter het hoofdje langs zit zodat hij goed blijft zitten. Ik ben er echt mega tevreden over en ik vind hem de €30 dubbel en dwars waard.

We houden lekker aanloop van klanten, veel cadeautjes, de lees/voorleesboeken vliegen over de toonbank, net als de jurkjes en de korte broeken. We adviseren de klanten waar nodig over de maatvoering en pasvorm per merk, de kindjes spelen lekker in de speelhoek, kleuren de kleurplaten, maken puzzels en lezen een boekje, wat een gezellige dag!

Voor we het weten is het al 4 uur. Tussendoor hebben we even een broodje gegeten en nu ploffen we even op ons bankje met een kopje koffie en pikken we een snoepje uit de snoeppot die bij ons altijd gevuld staat op de toonbank voor de kinderen (oke, de ouders lusten het ook graag haha). We bespreken de dag en laten onze creatieve geest de vrije loop en er komen weer heel veel leuke ideeën en stof tot nadenken op papier te staan. Gaan we de winkel anders indelen? Welke actie’s gaan we starten de komende maanden?

Annette gaat om 5 uur de deur uit en heeft nog een afspraak buiten de deur, ik maak de winkel netjes en zorg ervoor dat alle kleding weer recht hangt en netjes opgevouwen ligt voor de volgende dag. Even voor sluit komt er nog een stel binnen, 2 dames. Beide afkomstig uit Duitsland en opzoek naar een cadeautje voor de kleindochter van één van de dames. Ze zijn een midweekje in Nederland en犀利士
ze boffen met het weer. We lopen samen een rondje door de winkel en komen uit bij het prachtige jurkje van Bajé, zachtgeel met bloemenprint, prachtig stof! Ook neemt ze de Liewood waterschoentjes erbij want zeg nou zelf, die zijn toch ideaal met dit mooie weer, als ze met water spelen of in het zand. Even afspoelen en ze zijn weer als nieuw. We rekenen af, ik maak een mooi cadeau voor de dames en wens ze nog fijne威而鋼
dagen samen.

[video src="https://pearconceptstore.nl/wp-content/uploads/2022/10/nicky-pear-conceptstore.mp4" /]